1. Geocaching

Geocaching, wandelen met je GPS

Geocaching

Begin 2006 hebben we een Global Positioning System (GPS) gekocht en vanaf april 2006 zijn we begonnen met geocachen. Het GPS systeem maakt gebruik van 24 satelieten die om de aarde cirkelen. Deze satelieten zenden een radiosignaal uit welke door de GPS unit wordt ontvangen. Met dit signaal berekend de GPS zijn positie op de aardbol.

Wij hebben een Garmin GPSmap60 CX. Dit is een handheld GPS bestemd voor outdoor gebruik. De GPSmap60 is voorzien van een gevoelige Sirfstar III processor die zelfs onder een dicht bladerendak het radiosignaal kan ontvangen. Het is een GPS met een kleurenscherm. Op dit kleurenscherm kunnen vanaf de micro SD geheugenkaart digitale wegen- en topokaarten worden weergegeven.

We hebben nu ook een Garmin Oregon 450t. Deze gebruiken we voor navigatie op de motor en als outdoor wandel GPS. Deze GPS is voorzien vaneen touch screen een een vernieuwende menu indeling.

Op de geocaching website staan we geregistreed onder de teamnaam: Team The Cache Hunters. Vanaf deze website halen we de informatie waar we naar de geocaches kunnen zoeken. Een Geocache is nameljk een "verborgen schat" welke na het volgen van aanwijzingen, met behulp van een GPS kan worden gevonden.

Hieronder staan een aanal links over geocaching die wij interessant vinden om te vermelden:

www.geocaching.com

www.geocaching.nl