Eifel dag 1

Duitsland - Eifel

Donderdag 10 juni 2010

Vandaag de eerste dag van mijn 4-daagse motor trip door de Duitse Eifel. Leonie is samen met Nicole naar Barcelona, dus ik ben eigen baas. Omstreeks 10.00u heb ik mijn spulletjes gereed voor vertrek. Natuurlijk rijd ik eerst even langs het tankstation om de bandenspanning te controleren en vervolgens rijd ik via de A73 naar Venlo. Ik heb gekozen om eerst een stuk snelweg te rijden omdat de hele afstand binnendoor waarschijnlijk wel erg veel tijd vergt.
Ik rijd door over de A61 Duitsland in en rijd Mönchengladbach voorbij. Daarna ga ik va de A44 richting Achen. Hier krijg ik toch nog even een regenbui te verwerken. Het regend gelukkig niet heel hard, want ik rijd in m’n leren motorpak en die is natuurlijk niet waterdicht. De regen wordt al snel minder en ik rijd een klein lusje door België.
Zo rijd ik ook België weer uit en zo de Eifel in. De weg waarop ik rijd komt me redelijk bekend voor. Langzaam begint het me te dagen. En wat blijkt, ik kom voorbij het militaire kamp Vogelsang. Ik heb, toen ik nog in het leger zat menige dagen in deze omgeving doorgebracht. Ik heb natuurlijk geen toegang meer tot het militaire terrein, dus rijd ik verder.
Ik slinger zo door de prachtige omgeving van de Eifel en rijd via Schleiden en Bad Münstereifel richting mijn hotel in Steinborn bij Daun waar ik dan ook om 16.15 uur. Ik overnacht in landgasthaus “Beim Brauer” een keurig Duits onderkomen welke ik via een goede aanbieding op internet heb kunnen boeken.
Aangekomen parkeer ik de motor, spring onder de douche en daarna….een heerlijke Paulaner Weissen. Ik heb 362 kilometer gereden en ben dus ruim 6 uur onderweg geweest.

Inhoudsopgave: Korte trips

 1. Londen
 2. Barcelona
 3. Duitsland - Eifel
  1. Motor en Uitrusting
  2. Eifel dag 1
  3. Eifel dag 2
  4. Eifel dag 3
  5. Eifel dag 4
 4. Duitsland - Harz
 5. Cyprus