Eifel dag 2

Duitsland - Eifel

Vrijdag 11 juni 2010

Vanochtend doe ik het eerst rustig aan en het is 10.00 uur eer ik vertrek. Het lijkt allemaal goed te gaan, het weer is mooi en ik heb er zin in. Maar al gauw gaat er iets mis met de navigatie. In plaats van de geplande dagtocht weer te geven, wijst hij me de kortste weg terug naar mijn hotel. Een hoop geklier maar uiteindelijk besluit ik dan ook daadwerkelijk terug te rijden naar het hotel en vanaf daar de dagtocht opnieuw op te starten. Ik houd de route en de nog te rijden reistijd nauwlettend in de en rijd een deel van de route nogmaals. Ik heb nu door waar het misgaat en neem een afslag zodat de route volgens plan wordt opgepakt. Het probleem heeft me wel bijna 60 kilometer en een uur extra gekost, maar dat is in deze omgeving niet heel echt een straf.
Ik stuur weer heerlijk door de prachtige Eifel terwijl het weer goed is en alleen maar beter wordt. Het heeft kennelijk vanochtend vroeg wel geregend want de straten zijn nog nat. Maar ik klaag niet want de zon breekt door en het belooft een prachtige rit te worden. Ik kom bij Nürburg en de Nürburgring. Ondanks mijn oordoppen hoor ik de auto’s voorbij razen over het circuit. Ik besluit even een kijkje te nemen. Het is ook al ongeveer lunchtijd dus dat valt mooi te combineren. Ik vind een plek Op een circuitcamping langs het circuit. De camping is verlaten maar niet leeg. Het ligt vol met alle zooi die de laatste kampeerders hebben achtergelaten en die nog niet is opgeruimd. Ik eet even een broodje en kijk naar wat voorbij razende auto’s. Ik heb het al gauw gezien. Ik rijd verder en maak nog even een foto van de grote toegang van het circuit en vervolg dan weer mijn route.
De route zakt langzaam af richting Cochem. Onderweg naar Cochem maak ik kennis met het fenomeen “haarspeldbochten”. Dat is toch wel weer even wat anders op de motor, zeker als je een binnenbocht moet sturen en je hebt ook nog een tegenligger. Ik kom er zo gaande weg achter dat één jaar je motorrijbewijs, is helemaal nog niet zolang…. Aangekomen in Cochem stop ik even voor een ijsje en een flesje drinken en dan maar snel weer door. ’t Is hier net een Nederlands bejaarden tehuis…
Als ik Cochem uit rijd en langs de Moezel naar de zuidhellingen kijk zie ik de hellingen vol staan met de wijnranken voor de alom bekende witte Moselwein. Mijn route stuurt langzaam van de oevers van de Moezel vandaan en ik slinger vrolijk verder. Ik kom nu ook af en toe in wat meer open terrein met wat rechtere en snellere wegen. Mmm, kom ik ook een keer verder dan de derde versnelling, is ook wel lekker.
Nu ik al bijna weer terug ben en weer in de bossen rijd duik ik nog lekker even een afgeschermde parkeerplek op om hier nog even lekker in de zon van een flesje cola te genieten. Ik schiet nog wat foto’s en maak daarna het laatste uurtje vol richting het hotel.
Als ik terug ben, blijkt het 17.15 uur te zijn. Ik ben dus 7 uur en een kwartier weg geweest en ik heb vandaag 316 km gereden, Tijd voor een biertje zou ik zeggen!

Inhoudsopgave: Korte trips

 1. Londen
 2. Barcelona
 3. Duitsland - Eifel
  1. Motor en Uitrusting
  2. Eifel dag 1
  3. Eifel dag 2
  4. Eifel dag 3
  5. Eifel dag 4
 4. Duitsland - Harz
 5. Cyprus