Eifel dag 4

Duitsland - Eifel

Zondag 13 juni 2010

Vandaag de laatste dag van mijn Eifel trip, de terugreis. Ik vertrek omstreeks 09.00 uur, allereerst richting het westen naar de Belgische grens. Ik rijd hierbij door veel opener terrein en kom ook door diverse kleine dorpjes. In België houd ik de richting Malmedy aan. Hier in de directe omgeving maak ik kennis met de typisch Belgische kwaliteit van het wegdek. Sodeju, wat een gaten kaas zeg! Maar goed, na een aantal kilometer hobbelen en stuiteren hebben we ook dit gehad. Rustig slinger ik richting de Nederlandse grens. In Nederland rijd ik via Margraten. Hier in het dorp zijn nog wat afzettingen omdat er kennelijk een grote processie is geweest. Ik zoek nog even of de militaire begraafplaats staat aangegeven maar, omdat ik geen bordjes tegen kom, rijd ik door naar Valkenburg. Valkenburg is zoals elke zondag druk en gezellig, maar ik rijd door.
Daarna krijg ik een probleem in, volgens mij was het Beek. Het hele dorp was afgezet vanwege een wielerronde. Borden voor afzettingen hadden ze genoeg. Maar borden voor een omleiding waren ze kennelijk kwijt. Hoe ik ook reed, ik kwam elke keer bij het parcours uit. Uiteindelijk maar besloten een stuk terug te rijden en helemaal anders te gaan. Via Schinnen richting de A2. Op de snelweg, oeps afslag gemist en zo weer de Belgische grens over. In België afrit op, oprit op, en weer terug. En dan via de A2 en A73 richting huis. Omstreeks 16.15 uur en 352 kilometer verder zit mijn rit erop.
 
Ik heb 4 heerlijke dagen achter de rug en heb in totaal 1035 kilometer gereden. M,n motor ziet er niet uit dus ik begin maar gelijk aan een grote poetsbeurt. Alles klaar, spik en span, voldaan op de bank. De volgende keer samen met Leonie!

Inhoudsopgave: Korte trips

 1. Londen
 2. Barcelona
 3. Duitsland - Eifel
  1. Motor en Uitrusting
  2. Eifel dag 1
  3. Eifel dag 2
  4. Eifel dag 3
  5. Eifel dag 4
 4. Duitsland - Harz
 5. Cyprus