De Harz dag 1

Duitsland - Harz

Vrijdag 27 mei 2011

Vandaag de eerste dag van mijn motortrip door de Duitse Harz. Net als vorig jaar in de Eifel zal ook deze trip 4 dagen zijn. Ik ben vandaag omstreeks 09.00u vertrokken naar hotel Niedersachsen in Goslar Hahnenklee. Ik Passeer de A12 de Duitse grens. Het weer zit niet helemaal mee. Het is wat wisselvallig en ik krijg onderweg dus de nodige regenbuitjes te verwerken. Gelukkig zijn het maar lichte buitjes en plenst het niet. Vanwege het wisselvallige weer besluit ik in één stuk door te trekken tot aan de lunch. Ik neem een heerlijke lunch in een bistro-tje in een van de dorpjes welke ik passeer.
 
Na de lunch rijd ik weer verder. En zowaar, het weer klaart wat op. Ook wordt de route steeds leuker. De route heb ik van de website van Promotor  Wel moet ik zeggen dat er ook aan delen van de route te merken is dat het een transit route is, maar er zitten wel héél mooie stukken in hoor!
 
Ik maak omdat nu het zonnetje schijnt nog even een tussen stop. Ik raak in gesprek met een oude baas en maak even een praatje. Daarna stap ik weer op. Als ik dan achter me kijk zie ik dat de buien mij weer bijna hebben ingehaald. Ik rijd nu door tot mijn hotel. Gelukkig zijn de buitjes die ik nog krijg niet van enige betekenis. Natuurlijk moet ik ook nog even tanken voor dat ik bij het hotel ben want ik ben vandaag ruim 400 km verder als ik om 16.45u bij het hotel aankom.
 
In het hotel krijg ik een tweepersoonskamer voor mij alleen. Omdat door de regen onderweg mijn motor en dus ook de koffers, wel erg smerig zijn geworden, spoel ik eerst mijn motor schoon. Nu de koffers niet meer onder de zooi zitten neem ik ze mee naar mijn hotel kamer. Nu lekker douchen en dan aan tafel. Het was de bedoeling dat er gebarbecued zou worden, maar daar was het volgens Wilma, de Nederlandse hotel eigenaresse, te koud voor. De koks zouden het vlees in de keuken bereiden en als buffet opdienen. Na het douchen begreep ik Wilma., want er stopte een hele bus vol met Nederlandse oude vandagen.
 
De weersvoorspelling voor morgen geeft tot de avond droog dus morgen maar gelijk de eerste dagtocht door de Harz, Ik heb er zin in!

Inhoudsopgave: Korte trips

 1. Londen
 2. Barcelona
 3. Duitsland - Eifel
 4. Duitsland - Harz
  1. De Harz dag 1
  2. De Harz dag 2
  3. De Harz dag 3
  4. De Harz dag 4
 5. Cyprus