De Harz dag 3

Duitsland - Harz

Zondag 29 mei 2011

Vandaag blijft de motor een dagje staan, ik ga met m’n gps het bos in. Lekker aan de wandel. En natuurlijk kies ik weer geocaches als leidraad. Ik vertrek nadat ik goed ontbeten heb. Omdat ik in het bos natuurlijk geen eet tentjes tegen kom, vraag ik Wilma, de hotel eigenaresse, of ik een lunchpakket mag maken. Dat is gelukkig geen probleem en ik krijg zelfs wat extra’s mee.
 
Het is ondertussen 09.45u als ik het dorp Hahnenklee uit loop. Het is maar een klein stukje en dan loop ik gelijk in het bos. Mijn moeder is vandaag jarig dus eerst die maar even bellen, om haar te feliciteren, ’t is 10.00u dus ze is vast al wel wakker.
 
Al snel valt het me op dat ik rood witte linten tegen kom en veel mountainbikers. Wat blijkt er is een wedstrijd / toertocht voor mountainbikers. Regelmatig loop ik een stukje over het parcours of kruis ik het. Maar gelukkig hebben ze geen last van mij en ik niet van hen.
 
Het gaat erg voorspoedig van geocache naar geocache. Ik vind ze niet allemaal omdat ik niet heel veel tijd aan het zoeken besteed maar, de meeste weet ik toch te lokaliseren en te loggen.
In 1994 heb ik hier ook de nodige kilometers gelopen. Ik heb namelijk de eindoefening voor mijn rode baret hier in de Harz gelopen, toen ik nog in het leger diende. Helaas is er geen sprake van herkenning. Ik liep de eindoefening in de winter en we liepen vooral
’s nachts.
 
Het is een prachtig gebied en de kilometers schieten voorbij. Hoever ik gelopen heb ontdek ik eigenlijk als ik terug bij het hotel ben. Ik heb op de gps een track mee laten lopen die geeft aan dat het een route van 37 kilometer was. Ik ben dan ook de hele dag onderweg geweest want het is al weer 17.30u Ik neem eerst maar eens een grote Erdinger Weissen bier, die heb ik wel verdiend. Daarna pik ik een lekker doucheje waarna ik aan tafel ga.
 
Na het eten leg ik al vast wat spullen klaar omdat ik morgen al weer naar huis ga. Al valt dat nog te bezien omdat ik morgen misschien voor de tweede keer oom word. Dus misschien moet ik wel gelijk op kraamvisite bij m’n zus. Maar daar pas ik de route natuurlijk graag voor aan.

De Harz dag 3

Klik op de foto's om een grotere versie te bekijken
 • - De Harz dag 3
 • - De Harz dag 3
 • - De Harz dag 3
 • - De Harz dag 3
 • - De Harz dag 3
 • - De Harz dag 3
 • - De Harz dag 3

Inhoudsopgave: Korte trips

 1. Londen
 2. Barcelona
 3. Duitsland - Eifel
 4. Duitsland - Harz
  1. De Harz dag 1
  2. De Harz dag 2
  3. De Harz dag 3
  4. De Harz dag 4
 5. Cyprus