De Harz dag 4

Duitsland - Harz

Maandag 30 mei 2011

M’n weekendje Harz zit er weer op, ik ga weer naar huis. En zoals al verwacht moet ik mijn eind doel van mijn route bijstellen want ik ben vannacht weer oom geworden van mijn neefje Tim. Tim en Andrea zijn nog in het ziekenhuis in Almelo dus daar ga ik naartoe.
 
Ook de weg terug kies ik om de snelwegen te mijden. Dat betekend dat met name het begin, de Harz weer uit, natuurlijk prachtig rijden is. Rond 12.30u, stop ik bij een bakkerijtje om te lunchen. Ik ben er voor 12.30u maar besluit om eerst mijn gps aan te passen en via Enschede naar Almelo te navigeren. Hierdoor is het net 12.30u geweest als ik de bakkerij binnen wil lopen en wat denk je? Vanaf 12.30u gesloten. Dikke pech dus.
 
Het is vandaag wel loei warm. Ondanks dat ik vanochtend al vroeg de voering ut mijn jas heb gehaald blijft het heet. Ik heb namelijk niet mijn doorwaai motorpak mee omdat het begin van het weekend redelijk fris was. Maar nu is m’n leren broek en cordura jas wel erg warm omdat het richting de 30 graden gaat.
 
Rond 15.00u ben ik in Almelo. Ik parkeer mijn motor en ga het ziekenhuis binnen. Even de kamer zoeken en ja hoor, daar is m’n kers verse neefje. Gelukkig is alles goed met moeder en kind en is ook m’n zwager dol gelukkig.
 
Na het bezoek even een klein stukje naar m’n moeder. Hier heb ik gegeten voordat ik het laatste uur door ben gereden naar huis. Thuis aangekomen blijkt dat ik vandaag ruim 450 km heb gereden. Rest om morgen de motor nog te poetsen en daarmee is weer een heerlijk motorweekend in de Harz afgesloten.

Inhoudsopgave: Korte trips

 1. Londen
 2. Barcelona
 3. Duitsland - Eifel
 4. Duitsland - Harz
  1. De Harz dag 1
  2. De Harz dag 2
  3. De Harz dag 3
  4. De Harz dag 4
 5. Cyprus