1. Korte trips
 2. Londen
 3. British National Museum

British National Museum, Londen Engeland

Londen

 Het British Museum is een museum van de menselijke geschiedenis en cultuur gevestigd in Londen, Engeland. De collecties,  meer dan 7 miljoen voorwerpen, behoren tot de grootste en meest uitgebreide in de wereld en zijn afkomstig van alle continenten, illustreren en documenteren het van verhaal van de menselijke cultuur uit het begin tot het heden.

Het British Museum werd opgericht in 1753, grotendeels gebaseerd op de collecties van de arts en wetenschapper Sir Hans Sloane. Het museum werd  voor het publiek geopend op 15 januari 1759 in Montagu House in Bloomsbury, op de plaats van het huidige museumgebouw. De expansie in de volgende twee en een halve eeuw heeft geresulteerd in de oprichting van diverse branche-instellingen, waarvan de eerste het British Museum of Natural History in South Kensington in 1887. Tot 1997, toen het huidige British Library gebouw werd opengesteld voor het publiek. Het British Museum is uniek in die zin dat zij zowel het nationaal museum van oudheden als de nationale bibliotheek in hetzelfde gebouw huisvest.

Het museum is een non departmental public body gesponsord door het ministerie van Cultuur, Media en Sport. Zoals met alle andere nationale musea en galeries in Groot-Brittannië, het Museum rekent geen toegangsprijs, maar de kosten worden gedekt door een aantal tijdelijke speciale tentoonstellingen. Sinds 2001 is Neil MacGregor de directeur van het Museum.

Bron: Wikipedia

Google map British National Museum, Londen Engeland

Inhoudsopgave: Korte trips

 1. Londen
  1. Londen - dag 1
  2. Londen - dag 2
  3. Londen - dag 3
  4. Londen - dag 4
  5. Hyde Park
  6. Buckingham Palace
  7. Big Ben en Houses of Parliament
  8. Westminster Abbey
  9. Trafalgar sqare
  10. Tower of London en Tower Bridge
  11. St Pauls Cathedral
  12. British National Museum
  13. Temple Church
 2. Barcelona
 3. Duitsland - Eifel
 4. Duitsland - Harz
 5. Cyprus