1. Korte trips
 2. Londen
 3. Londen - dag 1

Londen - dag 1

Londen

15 december zijn we ’s ochtends al vroeg vertrokken naar Weeze, Duitsland. Vanaf daar zijn we met Ryan Air gevlogen naar London Stansted waar we om ongeveer 07.00 uur aankwamen. In de ochtend spits zijn we met de trein van Londen Stansted naar Liverpoolstreet gegaan, ongeveer 45 min met de trein. Daar hebben we een 3-dagen kaart gekocht voor het openbaarvervoer in zone 1 en 2. Daarmee zijn alle bezienswaardigheden binnen Londen te bereiken, evenals ons hotel. Als blijkt dat we niet in de circle line metro zitten, stappen we uit op Edgware road en besluiten verder naar ons hotel te lopen. Zo kunnen we ook gelijk al wat sfeer proeven van de stad.

Om 09.30 komen we bij ons hotel, het London House Hotel. Hier geven we onze bagage in bewaring en gaan gelijk de stad in.
 
Ons hotel ligt vlak bij Hyde Park. We lopen door het park en komen langs het Albert Memorial. We lopen verder door het park en gaan richting Buckinham Palace. We zijn net te laat om de Changing of the Guards vanaf het begin mee te maken, maar de ceremonie is nog niet afgelopen dus we blijven nog even kijken en maken wat foto’s.
 
We lopen verder langs het St. James Park en komen bij Westminster Abbey, de Big Ben en de Houses of Parliament. We besluiten om op een later moment Westminster Abby van binnen te gaan bezichtigen.
 
Omdat het lunchtijd is besluiten we om wat te gaan eten. Vandaag wordt het een Subway sandwich en een lekker warme kop koffie. ’t Is koud buiten dus de lunch die doet ons goed.
 
’s Middags wandelen we verder. Via Trafalgar Square en de National Gallery lopen we via Leicester Square, door China town en Soho naar Oxfortstreet. Oxfortstreet lopen we af en we komen weer uit bij Hyde Park. En langs dit park keren we terug bij ons Hotel.
 
’s Avonds gaa we weer de stad in om wat te eten. We pakken nu de metro op Queensway en stappen bij Oxfortcircus weer uit. We lopen wat rond bij Regentstreet en Picadilycircus en eindigen bij een ribhouse voor onze avondmaaltijd.
 
Na het eten maken we nog wat foto’s, we halen nog een lekkere koffie bij Starbucks “before we call it a night”. 

Inhoudsopgave: Korte trips

 1. Londen
  1. Londen - dag 1
  2. Londen - dag 2
  3. Londen - dag 3
  4. Londen - dag 4
  5. Hyde Park
  6. Buckingham Palace
  7. Big Ben en Houses of Parliament
  8. Westminster Abbey
  9. Trafalgar sqare
  10. Tower of London en Tower Bridge
  11. St Pauls Cathedral
  12. British National Museum
  13. Temple Church
 2. Barcelona
 3. Duitsland - Eifel
 4. Duitsland - Harz
 5. Cyprus