1. Korte trips
 2. Londen
 3. Londen - dag 2

Londen - dag 2

Londen

16 december, de tweede dag beginnen we met een continental breakfast. Na ons ontbijt stappen we weer in de metro om naar Tower hill te gaan. Door een ongeval stappen we een paar stations eerder uit en gaan we het laatste stukje te voet. We lopen langs St. Pauls Cathedral en maken hier een aantal foto’s. We lopen door en komen aan bij de Tower of London en Tower Bridge. We brengen een bezoek aan de Tower of London. We krijgen een rondleiding door een Yeoman. Yeoman zijn ex-militairen met minimaal een 22 jarige staat van dienst en een onderscheiding voor trouwe dienst. Zij zijn nu de bodyguards. Zij wonen binnen de buren van de Tower of London en verzorgen ook de rondleidingen.

 
De Tower of London had de functies van paleis, gevangenis, executieplaats en nu museum. In het midden staat de White tower en dit is nog steeds een Royal palace. We bekijken alles en krijgen een uitleg over de geschiedenis van de Yeoman. Tevens liggen hier de Kroon juwelen van Engeland en ook die hebben we gezien.
 
Na ons bezoek aan de Tower of London lopen we over de Tower Bridge. Via de south bank lopen we door het moderne business center terug via de London bridge de Thames over.
 
’s Middags bezoeken we het British National Museum. We bekijken daar onder andere de Rosetta steen, een beeld van Paaseiland en een samoerai harnas uit Japan.
 
Daarna gaan we naar Portobello market. Helaas zijn we hier net te laat en zijn vele stalletjes al opgeruimd. Het is al donker, we nemen weer een kop koffie bij Starbucks en gaan terug nar het hotel.
 
Voor ons avondmaal gaan we naar Leicester Square en komen we terecht bij een Italiaans restaurantje Little Italy. Leicester Sqare is ’s avonds erg gezellig en lekker druk. Na het eten lopen we via Covent garden naar de Tower of London en Tower Bridge om het uitgelichte kasteel ook bij duisternis op de foto te zetten. Daarna lopen we door naar de London eye, Big Ben en de Houses of Parliament. Ook hier worden bij duisternis de nodige foto’s gemaakt voordat we weer terug gaan naar ons hotel, want ondertussen is het al weer laat.

Inhoudsopgave: Korte trips

 1. Londen
  1. Londen - dag 1
  2. Londen - dag 2
  3. Londen - dag 3
  4. Londen - dag 4
  5. Hyde Park
  6. Buckingham Palace
  7. Big Ben en Houses of Parliament
  8. Westminster Abbey
  9. Trafalgar sqare
  10. Tower of London en Tower Bridge
  11. St Pauls Cathedral
  12. British National Museum
  13. Temple Church
 2. Barcelona
 3. Duitsland - Eifel
 4. Duitsland - Harz
 5. Cyprus