1. Over ons
 2. Onze Berner Sennens

Onze Berner Sennens

Onze bernersennen honden Kenna en Diezl

We hebben een bernersennen hond. Kenna hebben we sinds 20 maart 2004. Kenna is een teefje van de kennel: Van Sharel. Deze kennel zat toen nog in Bemmel, vlak bij onze woonplaats Lent. De moeder van Kenna is Wobke van Sharel. Zij werd gedekt door Darhus van 't Rijkenspark, een kennel in Dalfsen.

Kenna komt uit een nestje van 2 reutjes en 3 teefjes en ze zijn op 23 januari 2004 geboren. Na een aantal weken is ze oud genoeg en mag ze bij de moeder weg. Ze gaat dan met ons mee naar huis. Geweldig maar wat een hoop nieuwe indrukken voor zo'n jong klein beestje!

5 April 2004, voor het eerst naar de puppy cursus. Samen met Leonie naar de Kynologen club Nijmegen om een hoop nieuwe dingen te leren. Maar het is natuurlijk voor al leuk. Kenna had bijzonder veel aandacht voor de andere honden. Ze liep dan ook als enige naar de andere honden toe, in plaats van naar het vrouwtje. Maar ja, alle begin is moeilijk.

We zijn op vakantie geweest naar Zwitserland en Kenna vond het geweldig. Het was een lange reis van Lent naar Saas Grund Zwiterland, iets over 800 km, maar er waren geen problemen. Kenna heeft genoten van al het bergwandelen wat we daar hebben gedaan. Ze had wel een hekel aan de kabelbanen maar dat was ze al vergeten op het moment dat we weer uitstapten en begonnen te wandelen. We hebben ook een aantal prachtige foto's gemaakt die je kan zien in onze fotogallery.

25 februari 2006 kregen we er een tweede berner bij, Diezl. Diezl was een reutje en was acht maanden oud toen hij bij ons kwam. We hebben hem overgenomen van een stel uit Maastricht waar hij door omstandigheden niet langer kon blijven.

Tussen de beiden zit een flink verschil. Kenna is heel erg rustig en ligt het liefst de hele dag languit. Diezl daar in tegen was vele malen actiever. Hij stuiterde af en toe door de kamer en was ook een stuk dominanter, zoals bernersennen reuen dat kunnen zijn.

Kenna is echt de lieveling van Leonie terwijl Edwin meer met de actieve dondersteen Diezel heeft.
Helaas hebben we Diezl op 12 juni 2013 moeten inslapen na een korte maar heftige periode van eigenlijk maar 2 weken is Diezl overleden aan de gevolgen van leukemie. We hebben Diezl een rustplaats gegeven in een stuk bos van onze familie in Hellendoorn.

Wij nodigen jullie uit om de foto's van onze honden in de gallery te bekijken.

Onze Berner Sennens

Klik op de foto's om een grotere versie te bekijken
 • - Onze Berner Sennens
 • - Onze Berner Sennens
 • - Onze Berner Sennens
 • - Onze Berner Sennens
 • - Onze Berner Sennens