1. Vakanties
  2. Egypte

Rondreis langs de Nijl in Egypte

Egypte

Onze rondreis door Egypte langs de oevers van de Nijl. Er zijn natuurlijk altijd een aantal dingen die je gewoon een keer gezien moet hebben. Ondanks dat wij metname erg van de natuur houden is dit een vakantie met de nadruk op de cultuur van een land.

 

We zijn vanaf Schiphol vertrokken met een rechtstreekse vlucht naar Cairo, Egypte. Het is voor ons de eerste kennismaking met een Islamitisch land en Arabische cultuur. Dit gezien het feit dat wij in Turkije in het Europesche en toerischtische deel zijn geweest. Deze reis was ook een georganiseerde groepsreis net als we dit in Kenia en Tanzania hadden gedaan. Het reisschema was gepland en alles was geregeld.

Onze rondreis begon in Cairo waar ook de pyramides liggen en voerde langs de oeves van de Nijl naar het zuiden tot aan Abu Simbel. Op onze weg weer naar het noorden toe leggen we ook een stuk af via de Nijl op een felouka, een traditionele zeilboot.

We bezoeken heel veel cultuurhistorische sites en beschrijven dit in ons reisverslag. Natuurlijk hebben we dit ook bij foto's vastgelegd. we nodigen je dan ook uit om ons verslag en onze foto's te bekijken.

Google map Rondreis langs de Nijl in Egypte