1. Vakanties
  2. Egypte
  3. Het moderne Cairo

Een dag voor ons zelf in Cairo, wandeling door modern Cairo - Egypte

Egypte

Woensdag 1 augustus 2007

Vandaag hebben we een rustdag. Oftewel geen gids die ons van hot naar her sleept. Eigenlijk is dat ook wel een keer lekker. We kunnen rustig aan doen, ons eigen tempo en lekker met zijn tweeën. Dus we slapen uit. Om 9.00 uur staan we op en gaan we naar het ontbijt. Hanneke eet mee. Na het ontbijt maken we ons klaar voor een wandeltocht over het eiland in de Nijl. Volgens de Lonely Planet niet zo toeristisch maar gewoon lekker om doorheen te slenteren.En dat klopt. We beginnen in het gedeelte dat Gezira heet. Hier is weinig bebouwing, een leuke boulevard met bankjes,palmbomen direct aan de Nijl. We zitten lekker even in de schaduw, daarna lopen we verder naar het deel dat Zamalek heet. Hier is wel veel bebouwing, maar duidelijk rijker dan het deel van de stad waar ons hotel staat, de wijk Doqqi. Ons hotel ligt trouwens pal naast de Syrische ambassade, niet echt een veilig idee, maar goed.
De wijk Zamalek is erg levendig, met leuke winkeltjes, stalletjes enzovoort. De mensen zijn erg vriendelijk en niet opdringerig. We nemen een colaatje in een klein (westers) barretje voor nog geen 1,50 euro (10 LE). We slenteren nog even door, eten een pizza voor de lunch en lopen (via een kruidenwinkel die we niet kunnen vinden) terug langs de andere kant van het eiland naar het hotel.
Edwin is aan de diaree geraakt, maar hoeft gelukkig niet zo vaak naar het toilet en heeft er verder weinig last van. We luieren wat op de kamer en belanden voor de laatst keer op het dakterras waar de rest van de groep ook zit.