1. Vakanties
  2. Italië

Fietsen in Toscane - Umbrië - Lazio - Italië

Italië

Deze fietsvakantie is onze tweede fietsvakantie die we doen. De eerste was in zuid Frankrijk en dat is ons ook prima bevallen.

We zijn uitgerust met twee goede trekking fietsen van Batavus en nemen onze complete kampeeruitrusting op de fiets mee. Dat wil zeggen dat Leonie ongeveer 20 Kg bagage heeft en Edwin ongeveer 25 Kg. We hebben er voor gekozen om alleen de heen en de terugreis te boeken en verder op de bonne fooi de campings te zoeken. Er zijn er immers in deze regio zoveel dat je altijd voor een klein tentje voor één of twee nachtjes een plekje moet kunnen vinden. Ook zijn er veel campings met trekkersplaatsen.

De reis naar Florence en weer terug hebben we geboekt via OAD cycletours. Ze rijden in een bus met daarachter een fietsaanhanger zodat je makkelijk je eigen fiets mee kan nemen. Met het fietsen van lange afstanden is er immers niets zo fijn dan je eigen fiets.

De route die we fietsen is gebaseerd op de derde etappe van: Onbegrensd fietsen van Amsterdam naar Rome van Paul Benjaminse. We hebben dit als leidraad gebruikt en daar onze eigen aanpassingen op gemaakt.

We hebben in totaal een route van 980 kilometer afgelegd en nodigen je dan ook uit om het verslag te lezen en de foto's te bekijken.

Google map Fietsen in Toscane - Umbrië - Lazio - Italië