1. Vakanties
  2. Kenia - Tanzania - Afrika

Op safari door Kenia en Tanzania - Afrika

Kenia - Tanzania - Afrika

 Onze kampeer safari door Kenia en Tanzania. We hebben een drie weekse reis geboekt via de reisorganisatie Schoestring. De reden waarom wij Shoestring hebben gekozen was tweeledig, één de prijs, deze was aantrekkelijk en ten tweede de route. De route was iets anders dan bij de andere reisorganisaties en voldeed daardoor helemaal aan onze wensen.

Wij hebben er bewust voor gekozen om een kampeerrondreis te maken omdat je in een tentje nog dichter bij de natuur bent. Hierover wil ik dan wel zeggen dat het erg prettig is, als je al wel wat kampeer ervaring hebt wan anders is het kamperen in "donker" Afrika wel erg extreem. De campings zijn namelijk niet zoeals in Europa en het komt dan ook voor dat er geen omheiningen zijn en de wilde dieren over de campground lopen. Dat gaat zover dat er op een aantal campgrounds een bewapende ranger met een geweer rondloopt om de veilgheid te waarborgen. Maar goed, laat je hierdoor vooral niet afschrikken want het is een wereldse ervaring.

Deze reis is onze eerste georganiseerde groepsreis. We kunnen zeggen dat dit ons totaal niet is tegen gevallen. Natuurlijk zijn er altijd verschillende mensen in een groep maar er zijn dus ook altijd mensen bij waarmee je een goede "klik" maakt. En het feit dat het allemaal georganiseerd is heefft als voordeel dat je een gids hebt die heel veel over het land kan vertellen en die alle zaken regeld op de campgrounds, bij de grens en bij de nationale parken, die vaak zonder gecertificeerde gids niet toegankelijk zijn.

Wij willen je graag uitnodigen ons reisverslag en onze foto's te bekijken.

Google map Op safari door Kenia en Tanzania - Afrika