Van Kisii naar Spekebay bij het Victoria meer - Kenia - Tanzania - Afrika

Kenia - Tanzania - Afrika

Dag 13
Zondag 19-10-2003

Vandaag vertrekken we naar Tanzania. We hebben de nodige vertraging omdat een mede reiziger flink ziek is geworden en naar de dokter in het ziekenhuis moet. De weg naar de grens is goed en we schieten lekker op. Ook bij de grens gaat het lekker soepel. We hoeven niet eens in persoon langs de douane, het gaat gewoon via onze gids die alle paspoorten kan laten stempelen. Ook in Tanzania zijn de uitzichten onderweg heel erg mooi. Overal zien we heel grote rotsblokken in de middle of nowhere. Langzaam betrekt de hemel en we krijgen even een flinke regenbui te verwerken. Daarna ziet het er nog even dreigend uit maar het blijft droog.
Tegen 19.00 uur komen we aan bij Spekebay lodge. Dit is een lodge en camping aan het Victoria meer in Tanzania. Spekebay lodge wordt gerund door Nederlanders en dat is ook wel te zien. Alles is tot in de puntjes verzorgd, brandschoon en volgens Nederlands stamdaard. Voor $15,- extra kunnen we overnachten in een grote luxe tent ingericht met bedden en voorzien
van electriceteit. Veel van onze groep kiezen hiervoor maar wij zetten met nog een paar echte kampeerders in het donker ons kleine tentje op. Hier bij het meer zitten wel erg veel insecten. En als we staan af te wassen springen ons ook de sprinkhanen om de oren.
Als we willen gaan slapen ontdekken we een klein slangetje voor onze tent. Ongeveer een halve meter lang en duim dik. We zijn verstandig en volgen het advies dit door de Afrikanen te laten oplossen en dit niet zelf te doen. De gids en de kok komen en maken de slang dood. Later bleek het om een kleine Black Mamba te gaan, deze is uiterst giftig en wordt ook wel de seven step snake genoemd.