1. Vakanties
  2. Motorvakantie 2010
  3. Montreux-Meiringen

Montreux-Meiringen

Motorvakantie 2010

Van Montreux naar Meiringen
Zaterdag 11-09-2010
Dagafstand: 260 km

We wilden om ongeveer 09.30u uit Montreux vertrekken, maar de route op de GPS gaf problemen. Hij navigeerde ons niet naar Meiringen, ons doel van vandaag. Uiteindelijk hebben we zelfs onze mini-laptop erbij gepakt om de route opnieuw op de GPS te zetten. Maar helaas niets hielp. We zijn natuurlijk toch vertrokken en volgen de borden Martigny. Onderweg nog een aantal keer geprobeerd de route op te starten op de GPS. En dit leek te lukken, dus volgen we weer de aanwijzingen op de GPS, totdat we bij Morgins bij de Zwitsers, Franse grens komen. Laten we ons toch bijna een rondje om het meer van Genève sturen. Maar dat doen we maar niet. We gaan per slot van rekening door het Rhône dal, voor ons toch redelijk bekend terrein. We pakken dus op de borden onze weg weer op. We rijden door tot Gampel en hebben daar onze lunch. In Gampel heeft Leonie vroeger jaren met haar ouders op de camping gestaan. En ook samen zijn we hier al vaker geweest.
Na de lunch rijden we verder door het Rhône dal en na Brig rijden we de Furkastrasse op. Dit is het Obere Gomstal langs het Aletsch-gebied. Zo rijden we de Furka-pass op. Bij Ulrichen laten we de Nufenenpass rechts liggen. We rijden door naar Gletsch, hier is de afslag naar de Furkapass die naar de Rhône-gletscher leidt. Wij gaan door en nemen de Grimselpass. Slingerend gaan we omhoog met nog vele andere motorrijders. Het is mooi weer en weekend dus het is redelijk druk, maar we hebben er geen last van. Boven op de Grimselpass zijn we op 2185 meter hoogte. We drinken wat en pikken voor vertrek nog snel even een geocache mee en dan dalen we weer af naar Meiringen. In Meiringen zoeken we ons hotel, Hotel Adler op en sluiten een prachtige rit af.
We moeten nog wel even wat aan de motoren doen. De voorvering van Leonie lijkt het wel te houden en lekt niet te erg. Als we de kettingen willen smeren, ontdekken we dat we de ketting van Leonie haar motor ook nog even moeten spannen. Maar dat is een klusje van niks en is dus zo gepiept. Ze staan er weer keurig bij. Morgen mogen ze een dagje rusten.