1. Vakanties
  2. Motorvakantie St Petersburg Rusland
  3. Chojnice (PL) - Gierloz (PL)

Chojnice (PL) - Gierloz (PL)

Motorvakantie St Petersburg Rusland

Donderdag 27 juni 2013
Chojnice (PL) - Gierloz (PL), 305 km 

Eindelijk beloofd het een droge dag te worden! Dus in een waterig zonnetje vertrekken we vanaf ons hotel (aan grote doorgaande weg, wat 's nachts toch niet erg fijn is...) richting het Mazurische merengebied.
 
Het eerste deel van de route verloopt heel vlot. Het is heerlijk rijden. Wel wat druk, maar over eigenlijk heel goede (doorgaande) provinciale wegen. Onderweg is niet veel bijzonders te zien tot we in Malbork komen. Een wat grotere plaats met mooi kasteel. We moeten echter nog een eind rijden en besluiten om toch maar door te gaan.
 
Helaas komen vlak na deze plaats terecht bij een omleiding, maar die staat niet aangegeven. Op hoop van zegen dan maar! Na een klein eindje geeft de navigatie een alternatieve route aan, wel onverhard. Edwin wil die weg wel rijden en Leonie hoopt maar dat het niet te ver is... Gelukkig valt dat inderdaad mee en na een minuut of 10 komen we weer op de route uit. Echter nog wel midden in de werkzaamheden. De komende 20 km schoten dan ook echt niet op. Lang stil gestaan bij verkeerslichten omdat er maar 1 rijbaan beschikbaar was, zonde van de tijd. We hebben ruim een uur gedaan over dit stuk. Helaas.
 
Gelukkig verloopt de route daarna weer soepel. Ook de omgeving wordt een stuk mooier! Glooiende heuvels met hier en daar al een meer, maar het echte merengebied moeten we nog tegenkomen. We rijden nu ook over kleinere binnendoor weggetjes. Heerlijk, heuveltje op en af, bochtje links en rechts! Prima zo!
 
Tegen 4 uur komen we bij ons hotel aan. Gierloz is de "thuisbasis" van de Wolfsschanze, het hoofdkwartier van Adolf Hilter tussen 23 juni 1941 tot 20 november 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het hotel waar wij verblijven is het oude buitenverblijf van Eva Braun. Prachtige villa aan het meer. Helaas is de binnenkant een stuk minder goed onderhouden dan de buitenkant.
Na het eten lopen we nog een rondje. Eigenlijk wilden we het complex al bezoeken, maar we hebben geen geld op zak voor de entree. Dan morgen maar.
 
Nog even op zoek naar een cache, en op het einde van de wandeling nog een spannend momentje. We stuitten op een wild zwijn. Deze is echter al erg oud en is geen bedreiging. Wel even spannend wanneer je zo'n dier in het wild ziet en niet weet hoe het reageert.
Bij terugkomst in het hotel nog een biertje om onze eerste droge dag af te sluiten!