Gierloz (PL) - Elk (PL)

Motorvakantie St Petersburg Rusland

Vrijdag 28 juni 2013
Gierloz (PL) - Elk (PL), 90 km 

Na het ontbijt vertrekken we nogmaals richting de Wolffschanze. Deze keer hebben we wel geld bij ons en kunnen we naar binnen. We twijfelen nog even om direct ons regenpak aan te doen, want het begint al iets te sputteren. Jammer genoeg hebben we dit niet gedaan, want even later komt het met bakken uit de hemel.
Erg jammer, want op zich is het interessant om door dit complex te wandelen. We zien onder andere de bunkers van Hitler en Gohring. De muren van deze gebouwen zijn ongeveer 8 meter dik. Wat een complex! De Duitsers hebben bij hun vertrek alles opgeblazen, maar voor te stellen is dat met de beste wil van de wereld niet alle muren om zijn gegaan. Op dit complex heeft ook de aanslag van Von Stauffenberg op Hitler plaatsgevonden. Van die plek is niet meer over dan alleen de fundering
.
Mooi natgeregend hebben we na een uurtje alles wel ongeveer gezien en stappen, met regenpak aan, weer op de motor. Vandaag een korte etappe naar het stadje Elk. De route is erg mooi, door bos en heuvels, langs meren en door kleine dorpjes. Jammer van de regen.
 
Onderweg zien we wederom heel veel ooievaars. Deze vogels hebben het schijnbaar erg goed in deze regio, want ze zijn er volop! Rond het middaguur komen we aan bij ons hotel. De motoren kunnen onder een overkapping staan. Edwin checkt nog even de kettingen en olie etc, zodat we morgen goed op weg kunnen naar Litouwen.
 
We trekken er opruit om het stadje te bekijken. Helaas regent het al weer en zijn er niet echt bijzondere dingen te bekijken hier. Dus drinken we wat in een pub aan de oever van het meer. Bij mooi weer zal het vast anders zijn, maar nu doet het geheel een beetje troosteloos aan. Als het goed is wordt het vanavond droog, dus dan maar eens verder de boel bekijken. En anders weten we in ieder geval waar we wat kunnen drinken!

 

Gierloz (PL) - Elk (PL)

Klik op de foto's om een grotere versie te bekijken