1. Vakanties
  2. Motorvakantie St Petersburg Rusland
  3. Helsinki (FIN) en de veerboot

Helsinki en naar de veerboot

Motorvakantie St Petersburg Rusland

Vrijdag 12 juli 2013
Helsinki (FIN) - veerboot, 20 km
 
Na het ontbijt (in een zaal met jonge Franse voetballers die hier zijn ivm het jeugdkampioenschap...) slenteren we nog wat door de stad. Er zijn toch wel een paar bezienswaardigheden, zoals een mooie kathedraal, gemeentehuis, kerk en de haven met markt. Dus we vermaken ons prima.
Heel veel tijd hebben we echter niet, want na de lunch stappen we weer op de motor. Maar voor een klein stukje, want we stappen vandaag op de veerboot die ons naar Duitsland zal brengen. We kunnen inschepen vanaf 15 uur. De haven is maar op 20 km van het hotel, dus met 15 minuten rijden komen we aan.
We hebben geluk, want als we aansluiten in de rij met andere motoren, beginnen we gelijk te rijden in colonne naar de boot. Op de boot moeten de motoren vastgezet worden en dat moeten we zelf doen. Maar met een beetje hulp lukt dat en als de motoren goed vast staan, lopen we naar de hut. Deze valt zeker niet tegen. Voor een binnenhut is hij verrassend ruim. Ook de badkamer volstaat prima. En dat is maar goed ook, want de reis zal ongeveer 27 uur duren. Snel onze motorpakken uit en lekker in de korte broek luieren op het dek. De zon schijnt en qua temperatuur is het net te doen. Na vertrek duurt het niet lang voor we kunnen eten. Prima geregeld. Iedereen heeft een gereserveerde tafel, dus geen gezoek en gedrang. Ook is er voldoende ruimte bij het buffet, dus dat maakt het een stuk fijner dan de veerboot indertijd naar Noorwegen.
Verder is er echter weinig te beleven aan boord, dus dan maar optijd naar bed en hopen op een goede nachtrust. Gelukkig slapen we ver bij de motoren van het schip vandaan. Dus het is relatief stil in de hut.