1. Vakanties
  2. Motorvakantie St Petersburg Rusland
  3. Malden (NL) - Schaumburg (D)

Malden (NL) - Schaumburg (D)

Motorvakantie St Petersburg Rusland

Maandag 24 juni 2013
Malden (NL)- Schaumburg (D), 355 km

Vandaag zijn we begonnen aan onze motorreis door de Baltische staten naar Sint Petersburg. De eerste etappe gaat vanaf huis in Malden naar Schaumburg in Duitsland. Omdat Edwin nog heeft moeten werken in het weekend voor de vakantie doen we het lekker rustig aan. Thuis eerst even ontbijten, de boel opruimen, buren gedag zeggen en de koffers kunnen aan de motoren gehangen worden.
 
Optimistisch als we zijn, vertrekken we in onze doorwaaipakken richting de Duitse grens. Het plan is om zoveel mogelijk binnendoor te rijden en de snelweg te vermijden. Via Groesbeek zijn we al snel in Duitsland. We rijden vlak langs de grens en komen dan ook weer in Nederland terug. Via de Achterhoek belanden we weer in Duitsland. Een redelijk vlotte route brengt ons in Nordhorn. Net op tijd besluiten we toch maar even ons regenpak aan te trekken bij een tankstation. Even later komt het met bakken uit de hemel! Even schuilen dus maar, voor we weer op de motor stappen. Het regent nog anderhalf uur, maar dan klaart het toch weer op. Langzaam begint de omgeving ook te veranderen, meer heuvels en mooie vakwerkhuizen.
 
Rond 16.00 uur komen we aan bij ons hotel voor vandaag: Schaumburger Ritter. Een mooi hotel tegenover het gelijk genaamde slot. Na een welverdiend biertje in de bar, sluiten we de dag af met een voortreffelijk 4-gangen diner in het restaurant van het hotel. De goede reviews die we gelezen hadden, schepten wel wat verwachtingen, maar die zijn zeker waar gemaakt!
Al met al een prima start van de vakantie.