1. Vakanties
  2. Motorvakantie St Petersburg Rusland
  3. Prenzlau (D) - Chojnice (PL)

Prenzlau (D) - Chojnice (PL)

Motorvakantie St Petersburg Rusland

Woensdag 26 juni 2013
Prenzlau (D) - Chojnice (PL), 290 km 

We beginnen de dag vol goede moed! De regenpakken hebben de hele nacht kunnen drogen, dus die gaan de koffers weer in. Alleen in verband met de temperatuur doet Edwin wel gelijk de broek over de doorwaai motorbroek. Na een leuk stukje door de omgeving van Prenzlau worden we toch weer de snelweg opgestuurd. Eerst toch maar even de regenkleding aangetrokken ivm wat motregen. En daar wordt je in zomerkleding op de snelweg niet blij van.
 
De grensovergang met Polen stelt echt niets voor, net alsof je van Nederland Duitsland in rijdt. Maar goed, we zijn dus in Polen aangekomen, het derde land van deze reis. Jammer genoeg is het opgehouden met zachtjes regenen, dus blijven we maar gewoon rijden zonder ergens uitgebreide stops te maken om van de omgeving te genieten. Die omgeving is hier best mooi, glooiende heuvels met veel meren, beetje bos en mooie akkers. Onder andere omstandigheden hadden we zeker stops gemaakt om hiervan te genieten. Nu zijn we zo nat en koud dat we eigenlijk gewoon naar het hotel willen. Dus dat is wel jammer, maar helaas.
 
Wie weet vinden we ooit nog eens tijd om deze regio uitgebreider te verkennen, bijvoorbeeld lekker wandelen met onze honden.
Na 300 km bereiken we de wat grotere plaats Chojnice waar we overnachten. We vinden het hotel snel, laden onze koffers af. We moeten de motor op de bewaakte parkeerplaats vlak bij het hotel parkeren. Na een heerlijke douche tijd om de stad te verkennen en eens kijken of we een geocache kunnen vinden.