Riga - Voru

Motorvakantie St Petersburg Rusland

Donderdag 4 juli 2013
Riga (LV) - Voru (LV), 305 km
 
Na een goede indruk van Riga wordt het tijd om weer door te rijden. Vandaag zullen we Letland alweer verlaten voor de laatste van de Baltische Staten: Estland. Maar het grootste deel van de dag zullen we nog door Letland rijden.
 
De stad uit is nog niet zo'n leuke route, maar daar valt weinig aan te doen. Het is mooi weer en al lekker warm, dus dat maakt een deel goed. Gelukkig duurt het stuk de stad uit niet heel lang en belanden we al weer in het platteland van Letland. Als eerste buigen we van de hoofdweg af door het Gauja Nationaal park. Erg mooi gebied, en heerlijk rustig! Prima rijden hier in Letland. Dit nationale park is het grootste een ruigste park van de Baltische Staten. We komen nog langs een grot die de reisorganisatie als infopunt in de route heeft gezet, maar als we daar langs komen zien we de grote touringcars al staan, dus rijden wij lekker door. 
Verder komen we niet veel bijzonders tegen, behalve uitgestrekte bossen en akkers. Wat is het genieten vandaag op de motor! Een heerlijke route brengt ons aan de grens met Estland. Ook hier geen douane of iets te bekennen, dus rijden we zonder enkel probleem het vijfde land van deze trip binnen. Opvallend detail: bij het infobord met betrekking tot de snelheden: 50 km in de bebouwde kom en 90 km erbuiten. En snelwegen?...die hebben ze hier niet!  
 
Ook Estland stelt niet teleur, de natuur veranderd niet heel veel, maar 't is toch net weer even anders. Ook erg mooi is het gebied rond Haanja. 's Winters wordt hier veel gelanglauft. Er staan diverse borden langs de weg met routes. We passeren het hoogste deel van deze reis, ook bij Haanja. Je kan hier ook een uitkijktoren beklimmen, maar daar is het ons, in de motorpakken, te warm voor. Ook lijkt het of er onweersbuien aan het ontwikkelen zijn, dus rijden we door richting Voru. Het is nog maar een klein stukje naar ons hotel, maar toch net te ver om er zonder bui te komen. De laatste 10 minuten krijgen we het nog even flink voor onze kiezen... Maar gelukkig is het niet koud en zijn we snel bij het hotel. Leonie "geniet" nog van een massage omdat de schouders en nek toch wat vast zitten na 2800 km op de motor. 
Na het eten is het mooi opgeklaard en wandelen we nog een rondje van anderhalf uur in de bossen bij het hotel. De begroeing is veelal naaldbos, en het geheel doet redelijk Scandinavisch aan. 
In het hotel nog een drankje op de kamer, want verder is er niet veel te doen hier. We slapen namelijk een aantal kilomerter buiten Voru. Daardoor is het wel heerlijk rustig!!  

Riga - Voru

Klik op de foto's om een grotere versie te bekijken