1. Vakanties
  2. Motorvakantie St Petersburg Rusland
  3. Schaumburg (D) - Prenzlau (D)

Schaumburg (D) - Prenzlau (D)

Motorvakantie St Petersburg Rusland

Dinsdag 25 juni 2013
Schaumburg (D)- Prenzlau (D), 411 km 

We hopen vandaag te kunnen vertrekken zonder regenkleding. Volgens de weersverwachting zal het een heel eind goed gaan, maar aan het eind van de rit, zullen we toch in de regen moeten rijden.
Na een leuke eerste 6 km door de heuvels en bos, belanden we op de snelweg. In verband met de af te leggen afstand vandaag besluiten we om toch maar een stuk snelweg te rijden. Na 2 uur en 220 km heeft vooral Leonie er toch genoeg van. Dus na het tanken berekenen we route opnieuw en vermijden we de snelweg.
 
Inmiddels zijn we alweer in ons regenpak getogen en dat is maar goed ook, want de weergoden zijn ons niet echt gunstig gezind. Het begint wederom te regenen... Helaas, maar we zijn blij dat we niet meer op de snelweg zitten.
Door het verrassend mooie landschap van voormalig Oost-Duitsland zien we nog de gevolgen van de recente overstromingen in deze regio. We herkennen plaatsnamen van het nieuws, komen langs Magenburg en door Brandenburg. Leuke stadjes, maar we laten ze toch snel achter ons. In een klein plaatsje eten we een lekkere lunch bij een lokale bakker. Samen met een kop koffie geeft het weer de nodige energie voor de laatste etappe van vandaag.
 
We komen door verschillende dorpjes waar het water nog steeds hoog staat, en soms ook nog de rioollucht van de overstromingen heerst. Even van te voren niet bij stilgestaan dat we daar de gevolgen nog van zouden zien. Gelukkig is het ondanks de regen wel een mooie route om te rijden.
 
Na 7 uur komen we aan in Prenzlau. Wat we ervan gezien hebben geen mooie stad, maar na al die regen van vandaag hebben we ook geen zin meer om er nog op uit te trekken. Dus verblijven we in het hotel waar ons een heerlijke maaltijd wacht. Nog even de route voor morgen controleren en dan lekker slapen!