Sint Petersburg dag 2

Motorvakantie St Petersburg Rusland

10 juli 2013
Sint Petersburg dag 2, 0 km
 
Vandaag hebben we nog een dag voor onszelf in deze metropool. Er zijn nog een paar bezienswaardigheden welke we graag nog even willen zien.
Te voet vertrekken we vanaf ons hotel richting de oude binnenstad. We lopen langs een vrij grote weg, maar 't is wederom mooi om te lopen. We zien verschillende mooie, grote en indrukwekkende gebouwen. Te veel om bij elk gebouw op te zoeken wat het is en hoe het heet.
We bereiken de sjieke winkel galerij Gostiny Dvor, een mooie lange galerij met dure winkels. Niet veel later komen we bij onze eerste cache op het plein Ostrovskogo. Op dit plein staat een groot standbeeld van Katherina de Grote. En aan het eind van het plein is het Alexandrinsky Theater. Een mooi theater ontworpen door Rossi. Na de cache gevonden te hebben en even lekker pot bankje te hebben gezeten lopen we verder naar de volgende stop.
De overbekende kerk van de verlosser op het bloed. Oké hij klinkt niet echt bekend, maar bijna iedereen zal de foto's wel herkennen. Wat een bijzonder gebouw. We nemen uitgebreid de tijd voor het maken van foto's. Ook ligt er een cache in de buurt, deze kunnen we alleen niet vinden. Het is ook wel een heel druk plekje. Vooral bij bruidsparen, we zien er een stuk of vijf in totaal. De meesten laten hier wat duiven los en maken foto's met de kerk erbij.
Op de souvenirmarkt vinden we een matrouska poppetje. Dit wilde Leonie graag voor op het dressoir thuis.
Op naar de volgende cache. Het blijft een leuke manier om de stad te bekijken. We komen weer uit bij een bruggetje vlak bij de Hermitage. We lopen nog maar eens langs het gebouw, want het blijft indrukwekkend!
Op het eiland bij de burcht liggen ook nog twee caches. Helaas kunnen we er een niet vinden, maar wel weer over het eiland gelopen.
We maken kennis met het fenomeen staand zonnebaden. Bijzonder om te zien hoe vooral de mannen van middelbare leeftijd rechtop staan om de zon te laten werken. De rest van de standgangers ligt gewoon lekker in 't zand.
 
We lopen weer terug naar de andere kant van de Neva. En slingeren wat rond in de stad. We komen uit bij de Nevsky Prospekt, de belangrijkste staat in Sint Petersburg. Erg gezellig met veel winkels, restaurantjes en terrasjes. We vinden nog een paar caches en lopen langzaamaan terug richting het hotel. Het is een grote stad, dus de afstanden zijn best groot. Tegen 17 uur zijn we weer terug, met zeven gevonden caches, mooie foto's en een leuk souvenir als resultaat! Lekker douchen en dan nog een keer de stad in om ergens te gaan eten. Waarschijnlijk in de buurt van de Nevsky Prospect.