1. Vakanties
  2. Motorvakantie St Petersburg Rusland
  3. Tallinn (EST) - Narva (EST)

Tallinn - Narva

Motorvakantie St Petersburg Rusland

Zondag 7 juli 2013
Tallinn (EST) - Narva (EST), 270 km
 
Na een nacht slech slapen (het heeft toch nadelen zo midden in het centrum op zaterdag) stappen we op de motoren en laten we de laatste hoofdstad van de Baltische staten achter ons.
Vandaag beginnen we aan het stuk naar de grens met Rusland. Ons einddoel van vandaag is namelijk de grensstad Narva. Deze ligt zo ongeveer op de grens, alleen gescheiden van Rusland door een rivier. Maar voor we zover zijn, eerst deze dag nog.
 
De stad uit gaat erg soepel, mede natuurlijk omdat het zondag is. Dat betekend weinig verkeer en al helemaal geen vrachtverkeer. Zo zijn we snel buiten de stad en nemen we een afslag naar het Lahemaa Nationaal Park. Een heel erg mooi gebied waar we vandaag rijden! Bossen en schitterende doorkijkjes naar de zee worden afgewisseld. We krijgen de indruk dat de mensen die hier wonen ook niets te klagen hebben, de huizen zijn erg mooi en liggen prachtig! Het zou ook goed kunnen dat het zomerverblijven zijn. Doet er niets aan af dat het een erg mooie route is. 
 
Na zo'n 180 km verlaten we het park en bereiken we via een grote weg de stad Narva. Het straatbeeld veranderd al wel. Veel flatgebouwen uit het Sovjet tijdperk en de mensen spreken er al Russisch.
Na het inchecken bekijken we de stad. Best bijzonder eigenlijk. Aan de Estlandse kant een kasteel. Dan de rivier en aan de Russische kant ook een kasteel. Schijnbaar is de rivier al eeuwen een natuurlijke grens. We kijken vanuit onze kamer bijna op de brug tussen de twee landen. Typisch geheel! Verder is er niet veel te beleven in dit stadje. Het is even zoeken, maar dan vinden we toch een best aardig restaurant waar ze ook nog eens Engels spreken. 
Na het eten gaan we terug naar ons hotel en hopen op een betere nachtrust dan afgelopen nacht. Want morgen een spannende en bijzondere dag: op naar Sint Petersburg, Rusland. Het hoofddoel van deze reis!