1. Vakanties
  2. Motorvakantie St Petersburg Rusland
  3. Vilnius (LT) - Siaulai (LT)

Vilnius - Siaulai

Motorvakantie St Petersburg Rusland

Maandag 1 julli 2013
Vilnius (LT) - Siaulai (LT), 360 km
 
Vandaag laten we hoofdstad van Litouwen achter ons.
Eerst rijden we langs een motorwinkel, want de communicatieset van Leonie heeft het begeven. We zijn er na twee dagen achter dat dit toch wel erg lastig is (of we waren zo verwend...) dat we besluiten toch maar een nieuwe aan te schaffen. Erg veel motorrijders zijn er in dit land niet, dus we zijn blij met de redelijk grote zaak die we hebben gevonden die het merk verkoopt waar we al een set van hebben. Een uurtje later lopen we met werkende communicatie de winkel weer uit en kunnen we beginnen aan een best lange dag richting het noorden.
Eerst nog even met de motor dwars door het centrum van de hoofdstad alvorens we door de bossen rijden. De weg is prima, mooi en gelukkig niet te druk. Het landschap bestaat vooral uit heuvels met bossen en akkerbouw. Hier en daar een meer en wat kleine dorpjes. We rijden via het Aukstajtia Nationaal park. Dit is een stuk ongerepte natuur vlakbij de grens met Wit Rusland. En het is werkelijk prachtig! Mooie heuvels, veel meren en erg mooie weggetjes om te rijden met onze motoren. We genieten volop!
Onderweg bij een grote supermarkt even een broodje halen voor de picknick lunch. Dat moet gaan lukken op een mooie plek tijdens deze route... Wel hebben we even de voeringen in de jassen gemaakt, want ondanks de zon is het toch wel fris. Gelukkig wel droog, maar door de wind wel koud. Natuurlijk zijn we allang blij dat het droog is, dus klagen we niet.
 
Helaas is het einde van vandaag lang niet zo mooi, al schiet het wel goed op. De weg is lang, recht en met niet erg mooie landschappen. Tot overmaat van ramp rijden we ook nog eens een buiengebied in. Dus de regenbroeken komen weer tevoorschijn... Al was het alleen maar vanwege het opspattende water van tegemoet komende vrachtwagens. Gelukkig is het nog maar een klein uurtje naar Siaulai. Daar aangekomen treffen we een inspiratieloze stad, met weinig bijzondere architectuur. Ach ja, we zijn er pas aan het einde van de middag. Dus even opfrissen en lekker eten dan maar...
Al met al een mooie dag door de schitterende natuur van Litouwen! Het heeft ons verbaasd hoe mooi rijden het hier is.
 

Vilnius - Siaulai

Klik op de foto's om een grotere versie te bekijken