Voru - Tallinn

Motorvakantie St Petersburg Rusland

Vrijdag 5 juli 2013
Voru (LV) - Tallinn (EST), 288 km
 
Vandaag laten we de bossen van Voru weer achter ons. Volgens het routeboek van Motortrails staat ons vandaag een ontspannen rit naar Tallinn te wachten. En dat lijkt redelijk te kloppen. De wegen zijn prima, de omgeving mooi, maar toch iets minder dan gisteren. Er zijn wel mooie stukken, maar ook wel delen vrij lang rechtuit. Maar ja, veel keus qua wegen hebben we niet. Veel van de zijwegen die we zien zijn namelijk niet verhard. Voor een klein stukje gaat dat wel, maar liever niet te lange stukken. 
 
Dus al met al schiet het inderdaad goed op en zijn we tegen half twee in Tallinn. Ons hotel ligt aan de rand van het oude centrum, met veel 1 richting verkeer en erg smalle straatjes dwars door het toeristische centrum. We komen er niet helemaal uit waar we moeten parkeren voor het hotel, dus zetten we de motoren even neer, lopen naar het hotel en vragen hoe we moeten rijden. Blijkt dat we heel dichtbij waren, maar daar zijn omgedraaid omdat het doodlopend leek. We moeten langs de oude stadsmuur en over een markt... Maar goed, parkeerplaats gevonden! 
 
Na een verfrissende douche lopen we de stad in. Mooie gebouwen, goed gerestaureerd maar het publiek is een beetje over de top. Veel medewerkers van de restaurants en kraampjes zijn verkleed in middeleeuwse klederdracht. Het geheel doet erg aan als toeristische attractie in plaats van een mooi middeleeuws centrum van de hoofdstad.
Maar goed, wel leuk om mensen te kijken en op het terras zitten, want het weer is nog steeds prima! Na een lekkere maaltijd terug naar het hotel om even bij te komen. 
Morgen hebben we uitgebreid de tijd om Tallinn te bekijken.