1. Vakanties
  2. Schotland

Fly and drive naar Schotland

Schotland

 Dit jaar doen we een fly and drive naar Schotland. We vliegen vanaf vliegveld Niederrhein, kort over de grens in Duitsland, naar Glasgow. We hebben een righthand drive auto gehuurd om onze reis mee door Schotland te maken. Het blijkt een Ford Focus.

Leonie heeft van te voren de rondreis gepland en ze heeft de verschillende bed&breakfasts gereserveerd. Het is voor Leonie de eerste keer in Groot-Britannië maar Edwin heeft al eens eeder kennis kunnen maken met de gezellige tradtionele oudbolligheid. En dit is helemaal niet negatief bedoeld, juist niet! Dit is iets wat juist een heel eigen karakter geeft aan het Britse eiland.

Tijdens onze reis gebruiken we onze gps. Enerzijds voor de route, anderzijds voor een hobby van ons, geocaching. Ook in Schotland liggen vele geocaches verstopt op de meest mooie plaatsen. Zo zijn we zelfs anderhalf uur een doodlopende weg in gereden omdat we wisten dat aan het eind een parkeerplaats en een wandelroute was, met een geocache. Een plaats waar we dus anders nooit waren gekomen.

We hebben ook diverse kastelen en bezienswaardigheden bezocht en waren we tijdens het Fringe festival in Edinburgh. Dat laatse gaf ons ook nog de mogelijkheid om het Edinburgh military Tatoo te bezoeken.

Wij willen je graag uitnodigen om ons verslag en onze fotogalery te bekijken.

Google map Fly and drive naar Schotland