1. Vakanties
  2. Vietnam en Cambodja
  3. Dag 1 en 2 Lent-Hanoi

Dag 1 en 2 Lent-Hanoi

Vietnam en Cambodja

Zaterdag 3 september 2011

Vandaag zijn we aan onze rondreis door Vietnam en Cambodja begonnen. Deze was nog niet zo leuk, want we zaten de hele dag in het vliegtuig. We zijn om half 9 's ochtends thuis weggereden, naar Schiphol. Vandaar zijn we met Malaysia Airlines via Kuala Lumpur, Maleisië  naar Hanoi, Vietnam gevlogen. Het begon gelijk met een uur vertraging. Toen we eenmaal in het vliegtuig zaten, misten we het window van vertrek en moest er opnieuw toestemming worden gevraagd bij de luchtverkeersleiding. Uiteindelijk vertrokken we met 2 uur vertraging.

Gelukkig hadden we een royale overstap in Kuala Lumpur, dus daar hoefden we ons geen zorgen over te maken.

Zondag 4 september 2011

We kwamen dus aan met flinke vertraging. Maar we hadden al online ingecheckt en we hoefden niet door de douane. Na een kop koffie zijn we naar de gate gelopen. Een maal in het vliegtuig bleek er een technische storing te zijn. Men probeerde eerst om het op te lossen terwijl we aan boord bleven. Maar als snel bleek dat het mankement te groot was. We moesten allemaal weer uit het vliegtuig. Wel kregen we een voucher om een ontbijtje/lunch te nuttigen. Goed geregeld. Uiteindelijk vertrokken we met 2 uur vertraging.

Om 14.30 landden we in Hanoi. De douane formaliteiten duurden gelukkig niet lang. Bij de uitgang stond al een chauffeur te wachtten met een naambordje. En binnen een mum van tijd zaten we in de auto en baanden we ons een weg door het hectische verkeer van Hanoi. Scooters overal en verkeersregels leken niet te bestaan. Maar onze chauffeur reed netjes en bracht ons tot vlakbij het huis van Cees Verburg en zijn reisbureau Vietnam a la Carte. We hebben ons even opgefrist en zijn daarna wat gaan eten in de stad. We bestelden aan de hand van de plaatjes op de menukaart. Het eten was heerlijk, maar veel te veel. We kregen dan ook het gevoel een beetje uitgelachen te worden door de serveersters omdat we zoveel hadden besteld. Wel enig sinds verbazing omdat we toch bijna alles hadden opgegeten en met stokjes!! Daarna terug naar het hotel en lekker naar bed, na twee lange dagen reizen. Morgen op ontdekkingstocht door Hanoi! 

Dag 1 en 2 Lent-Hanoi

Klik op de foto's om een grotere versie te bekijken
  •  - Dag 1 en 2 Lent-Hanoi
  •  - Dag 1 en 2 Lent-Hanoi
  •  - Dag 1 en 2 Lent-Hanoi
  •  - Dag 1 en 2 Lent-Hanoi